Прането е ежедневна и досадна задача, но, уви, изисква внимание и грижа, колкото и

...
Прането е ежедневна и досадна задача, но, уви, изисква внимание и грижа, колкото и
Коментари Харесай

Как да удължим живота на дрехите си

Прането е ежедневна и досадна задача, само че, уви, изисква внимание и грижа, колкото и останалите домашен отговорности.

Ако желаете да запазите цвета, материята и положителното положение на облеклата си и се стремите да перете по верния метод, идващите лесни и базисни препоръки ще са ви от изгода, с цел да постигнете отлични резултати.



Винаги сортирайте облеклата по цвят и материя



Преди да започнете да перете, е значимо да сортирате облеклата по цвят и материя. Така ще предотвратите смесването на цветовете, избледняване, петна и ще запазите облеклата в положително положение.

Използвайте обикновено количество препарат

Винаги следвайте тъкмо напътствията на опаковката на препарата за пране по отношение на количеството, което би трябвало да употребявате. Прекомерното количество препарат може да повреди облеклата ви и да докара до нежелани резултати.

Избягвайте пране на висока температура

Високите температури могат да повредят облеклата ви и да ги създадат по-склонни към стесняване. Винаги следвайте напътствията на етикетите на облеклата по отношение на температурата на пране.

Използвайте стратегия, предопределена за пране на деликатни облекла

За деликатни облекла и материи, като коприна или кашмир, използвайте специфичната стратегия в пералнята за това или напряко перете ръчно.

Избягвайте потреблението на сушилня

Сушилнята може да повреди облеклата ви и да ги направи по-тънки и по-склонни към стесняване. Вместо това изсушавайте облеклата на простори или сушилници.

Периодично почиствайте пералнята

За да запазите пералнята си в положително положение и да предотвратите неприятни миризми, от време на време я почиствайте със специфични почистващи препарати.

Следвайки тези препоръки, ще можете да перете облеклата си по верния метод и да ги запазите в положително положение за по-дълго време. Внимавайте и бъдете грижовни към облеклата, с цел да изглеждате чисти и спретнати постоянно, пише dariknews.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР